niusouti.com

单选题What can we infer(推断) from the story?A Aunt Polly gave Tom a lot of pocket money for what he had done.B Ben and the other boys might feel unhappy when they found out the truth.C Tom believed that he had discovered how to deal with different people.D Ev

题目
单选题
What can we infer(推断) from the story?
A

Aunt Polly gave Tom a lot of pocket money for what he had done.

B

Ben and the other boys might feel unhappy when they found out the truth.

C

Tom believed that he had discovered how to deal with different people.

D

Everyone thought Tom clever when they realized what had happened.


相似考题
更多“What can we infer(推断) from the story?”相关问题
  • 第1题:

    From the passage, we can infer that "popular" words are ______.

    A. essential to daily life

    B. not regular in usage

    C. convenient to use

    D. not*standard enough to be used


    正确答案:A
    答案为A。根据第一段中心大意,选项A符合题意。

  • 第2题:

    What can we infer from the passage?

    A) Human can be totally replaced by machines in agriculture.

    B) We cannot see mechanization in Africa,

    C) As long as adaptations been made, mechanization will be used in agriculture in tropical area.

    D) The number of farmers who run a farm in America is less then thai of the farmer who run a farm of under developed countries.


    正确答案:D
    答案:D
    [试题分析]事实推断题。
    [详细解答]文章虽然指出机械化发展很快,但并未提及人类将在农业生产中完全被替代,所以A错误。文章说机械化在非洲和拉丁美洲的许多地方还未使用,但没有说那里完全没有机械农具,最后一段则指出在热带地区实行机械化的问题很复杂,需要仔细规划,所以B,C都很偏颇。只有D正确,这可以从第四段第二句得到验证。

  • 第3题:

    .What can we infer from the last sentence of the text?

    A. Happiness comes from peaceful life in the country.

    B. Health is more important than money.

    C. The harmony between man and nature is important.

    D. Good old days will never be forgotten.


    正确答案:C

  • 第4题:

    What can we infer from the underlineed sentence in Paragraph 3?

    A.People are fra less familiar with the world of fantasy.

    B.The world around us could serve as a sound of wonder.

    C.The world of fantasy can be mirred by a small and lively pond.

    D.Modern technology prevents us from developing our sense of wonder.


    正确答案:B

  • 第5题:

    What can we infer from the underlined sentence in Paragraph 3?

    A.people are far less familiar witn the world of fantasy

    B.the world around us could serve as a source of wonder

    C.the world of fantasy can be mirrored by a small and lively pond.

    D.Modern technology prevents us from developing our sense of wonder


    正确答案:B

  • 第6题:

    单选题
    From the first paragraph we can infer that in the US schools ______.
    A

    students enjoy shooting

    B

    students are eager to be soldiers

    C

    safety is a problem

    D

    students can make guns


    正确答案: A
    解析:
    推理判断题。由关键词the US schools定位文章开始提到美国学校开除了很多学生,因为他们带着枪等危险武器进校园,由此我们可以知道,在美国的校园内,学生的安全是个问题。故C项正确。其他三项原文均没有提及。

  • 第7题:

    单选题
    What can we infer from Paragraph 2?
    A

    Chairperson or chair is the neutral term of chairman or chairwoman.

    B

    It is not necessary to replace chairman with chairperson.

    C

    Chairman can express the same meaning as the word chairwoman.

    D

    People are very sensitive to the use of chairman in the past.


    正确答案: B
    解析:
    推理判断题。根据第二段中的例子“They clearly perceive it as a title which perpetuates traditional ideas about the place of women in society. For this reason they seek to replace it with neutral terms such as ‘ chairperson’ or ‘chair’…”可以推断出为了避免传统的性别偏见,主席可以叫做中性的chairperson或者chair,正确答案为A。

  • 第8题:

    单选题
    From the passage we can infer that the passage is probably selected from______.
    A

    a speech to business leaders

    B

    a speech of a manager to his staff

    C

    an article in a popular magazine

    D

    a movie


    正确答案: B
    解析:
    该篇文章主要讲述对软件开发人员进行培训的必要性及应该采取哪种方式,由此可以推断这篇文章应当是针对商界领导人的演讲,鼓励他们对员工进行培训。故选A。

  • 第9题:

    单选题
    We can infer from the text that ______.
    A

    parents are strongly opposed to children watching TV

    B

    a cartoon program is not harmful if it is not real

    C

    children may imitate what they have seen on television

    D

    the quality of children’s programs is not the parents’ main concern


    正确答案: C
    解析:
    逐个选项看A,文中提到家长还是赞同孩子看教育频道的节目的,所以不能说成是强烈反对孩子看电视;B,文章第二段第四句提到即使是卡通节目中的打斗场景也会对孩子不利,所以B不对;D,文章提到家长很关心儿童节目的质量,所以D不对。从文中第二段 后半部分推测孩子会模仿自己看到的暴力镜头。故选C。

  • 第10题:

    单选题
    What can we infer from the conversation?
    A

    Losing weight should be gradual.

    B

    Losing weight is impossible.

    C

    Losing weight will lead to a cheaper life.


    正确答案: A
    解析:
    从上题的讲解我们可以得出减肥要通过节食运动的方法慢慢来,所以选择A项。
    【录音原文】
      W:John, we’ve got to go on a diet!
      M:Oh, no, not again. It never works for me.
      W:It would work if you listened to me and made an effort.
      M:All right, what is it this time?
      W:Well, first of all, we should plan a balanced diet. We should make sure that we’re getting all the necessary vitamins and minerals and things like that.
      M:That sounds like homework!
      W:Don’t worry. I’ve got a list of all things here and loads of recipes for all sorts of meals. Secondly, we shouldn’t try to lose weight quickly. It doesn’t work, because you lose energy and feel hungry all the time. I think it’s better to feel good and lose weight slowly.
      M:So how long is this diet going to go on?
      W:Until we feel we’re the right weight! Maybe each of us should give up something that is bad for us. You know, I should give up cakes and you should give up sugar in tea and coffee.
      M:Ugh
      W:Oh, come on, you can do it! It’ll make life cheaper as well.
      M:True, cakes are getting quite expensive!
      W:And how about some exercise? We should take up swimming again. We both enjoyed that,didn’t we?
      M:Yes, I would like to go swimming again. All right, let me think about it for a day or two.
      W:Why think about it? Why not start now?
      M:Because I’m hungry.

  • 第11题:

    单选题
    After reading the story what can we infer about the hospital?
    A

    It is a children’s hospital.

    B

    It has strict rules about visiting hours.

    C

    The nurses and doctors there don’t work hard.

    D

    A lot of patients come to this hospital every day.


    正确答案: C
    解析:
    根据最后一段I told her about the hospital rules, and she will not expect us until tomorrow,说明医院对探视病人的时间要求很严格。因此B选项正确。

  • 第12题:

    单选题
    From the passage, we can infer (推断) ______.
    A

    Anne was born in Germany

    B

    Anne was a Jew

    C

    Anne’s father collected the diaries

    D

    Anne was a Nazi


    正确答案: B
    解析:
    由原文第二段中的“Because the German Nazis hated the Jews and wanted to kill them,her family had to move to another country”可推断出Anne是犹太人。A项、C项分别在原文第二段和第三段中直接给出,不需要推断,故应排除。D项与文意不符。因此应选B项。

  • 第13题:

    From the passage we can () that this disease can be cured.

    A、insult

    B、inspire

    C、refuse

    D、infer


    参考答案:D

  • 第14题:

    What can we learn from the story?

    A. Comfort in traveling by train.

    B. Pleasure of living in the country.

    C. Reading gives people delight.

    D. Smiles brighten people up.


    正确答案:D
    75.选D。文章主要讲述作者从看到马来西亚人总会在站台上笑对火车里的陌生人挥手后,心情由无聊、乏味变成高兴。可以看出,微笑能让人提起精神。

  • 第15题:

    What can we infer about primitive birds from the text?

    A.They had claws to help them climb.

    B.They could fly long distances.

    C.They had four wings like hoatzins.

    D.They had a head with long feathers on the top.


    正确答案:A

  • 第16题:

    From the passage we can infer that the story happened in______.

    A. spring

    B. summer

    C. autumn

    D. winter


    正确答案:D

    48.答案为D  从第三段...under all the woolen scarves和乘客的谈话中可推断当时天气很冷,因此D为最佳答案。

  • 第17题:

    单选题
    We can infer from the first paragraph that _____.
    A

    there tends to be disagreement about what character education is

    B

    most parents are not satisfied with the teaching methods adopted in schools

    C

    the approach to character education is generally considered different from the approaches to other skills

    D

    more and more schools are adopting strategies to improve school attendance


    正确答案: B
    解析:
    文章第一段讲述了现在学校性格发展教育的方法以及为什么性格发展的教育和其他教育的技能方法如此不同。而C项推断品格教育的方法通常被认为是不同于其他技能的方法,符合段落大意,因此C项正确。

  • 第18题:

    问答题
    What can we infer from the last sentence in Paragraph 2?

    正确答案: Dad refused the meal prepared according to a new recipe.
    解析:
    推理题。根据题干定位至原文的第二段。根据该段的第一句话:“Dad was a creature of habit. He didn’t always greet new experiments in cooking with glee.”可知,“父亲的习惯常年不变,不喜欢尝试新食物。”而后文提到“我刚开始学习烹饪,喜欢邀请父母品尝新手艺,”该段的最后一句话说到:Dad would look at his plate suspiciously and ask, “Am I the ‘guinea pig’ for this meal?”由此可见,当父亲看到盘子中的菜时,怀疑自己是女儿实验用的“小白鼠”,而不愿意吃其中的食物,因此父亲拒绝品尝新手艺。

  • 第19题:

    单选题
    We can infer(推断) the passage may be written by ______.
    A

    a foreign visitor

    B

    a lady sweeping in the park

    C

    a taxi driver

    D

    a guy riding a tricycle


    正确答案: A
    解析:
    推理判断题。文章第三段最后部分作者提到自己问路,但是没人能听懂英语,所以他只能用简单的汉语跟人交流。由此可见作者应该是个外国游客,故选A项。

  • 第20题:

    单选题
    From the passage, we can infer that the job of advertising is becoming ______
    A

    easier.

    B

    tougher.

    C

    more popular.

    D

    well esteemed.


    正确答案: D
    解析:
    文章最后一段分别从制造商,媒体,观众和消费者方面讲述了如今不同的人群对广告有不同的要求,可知广告宣传的工作越发艰巨了。故选B。

  • 第21题:

    单选题
    From the story we can guess Mr. Zhang may be a _____.
    A

    engineer

    B

    doctor

    C

    tour guide

    D

    Translator


    正确答案: B
    解析:
    根据文中的第二句“He worked in a hospital in the capital.”可知,王先生可能是一名医生,因此选B项。

  • 第22题:

    单选题
    We can infer from the second paragraph that _____.
    A

    the society is not satisfied with the present college education

    B

    the governments interfere too much with college education

    C

    the teachers are forced to do what they don’t like to do

    D

    teachers dislike teaching commercially useful courses


    正确答案: A
    解析:
    推理题。根据第二段第一句“In recent years universities have been coming under increasing pressure from both the governments and the public to ensure that they do not remain ‘ivory towers’ of study separated from the realities of everyday life”。这里说大学现在面临来自政府和公众的压力,要求大学不能再保持其脱离现实生活的象牙塔的地位了,由此可见,社会对大学是不满的。

  • 第23题:

    单选题
    We can infer (推断) that in the four children’s opinion, the ideal school should be a place where ______.
    A

    students can learn more knowledge

    B

    students can get on well with their teachers

    C

    students’ wishes and interests can be respected


    正确答案: C
    解析:
    本题是主旨大意题。由四个孩子心目中理想的学校可知,大家的注意力都放在学习之外的时间。希望学校提供更多的设施,满足他们课外兴趣爱好的需求。C项符合文章主旨。